fbpx

Sak Yant Tattoo's

Thai Sacred Handpoked Tattoos: Een Terugkeer naar de Oorsprong van Tatoeages

 

 

Inleiding

Tatoeages zijn al eeuwenlang een vorm van zelfexpressie en kunst. Met de opkomst van handpoked tatoeages, ook wel bekend als stick-and-poke of machinevrije tatoeages, zien we een terugkeer naar de oorsprong van het tatoeëren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op handpoked tatoeages, hun betekenis, de pijnfactor, hoelang ze meegaan en hoe ze te verzorgen.

Wat zijn Handpoked Tatoeages?

Handpoked tatoeages worden gemaakt zonder het gebruik van een tatoeagemachine. In plaats daarvan wordt een naald in inkt gedoopt en puntsgewijs in de huid geprikt. Door herhaalde stipjes te zetten, ontstaat uiteindelijk het gewenste ontwerp. Hoewel deze methode misschien wat rustiek klinkt, werken professionele handpoked tatoeëerders altijd in een steriele omgeving, vergelijkbaar met reguliere tatoeagestudio’s.

Het Ontstaan van Handpoked Tatoeages

De oorsprong van handpoked tatoeages gaat ver terug in de geschiedenis. Het wordt zelfs gezien als een van de oudste vormen van tatoeëren. De techniek van het puntsgewijs tatoeëren werd al gebruikt door oude culturen, zoals de Egyptenaren. Zelfs de beroemde ijsmummie Ötzi, die meer dan 5000 jaar oud is, had handpoked tatoeages. Deze traditionele methode van tatoeëren is echter in de moderne tijd herontdekt en wordt nu opnieuw gewaardeerd vanwege de unieke uitstraling en het ambachtelijke karakter.

Handpoked Tatoeage Ontwerpen

Een veelvoorkomende misvatting over handpoked tatoeages is dat ze eenvoudig en minimalistisch moeten zijn. Hoewel deze stijl goed past bij de techniek, zijn ervaren handpoked tatoeëerders in staat om gedetailleerde ontwerpen te maken met behulp van verschillende lijnen, kleuren en schaduwen. Het resultaat is een unieke, ambachtelijke uitstraling die zich onderscheidt van reguliere tatoeages.

Pijnfactor: Doet een Handpoked Tatoeage Meer Pijn?

De pijnfactor bij handpoked tatoeages kan variëren, afhankelijk van de individuele pijngrens en de gevoeligheid van het getatoeëerde gebied. Over het algemeen wordt gezegd dat handpoked tatoeages minder pijnlijk zijn dan tatoeages gezet met een machine. Dit komt doordat de prikken langzamer en rustiger worden gezet. Sommige mensen ervaren het zelfs als een ontspannende ervaring. Het is echter belangrijk op te merken dat pijnsubjectief is en dat de ervaring voor iedereen anders kan zijn.

Hoelang Gaan Handpoked Tatoeages Mee?

Net als reguliere tatoeages zijn handpoked tatoeages permanent. De inkt wordt in de tweede laag van de huid geplaatst en zal blijven zolang de tatoeage goed wordt verzorgd. Hoewel sommige handpoked tatoeages er vanaf het begin lichter uit kunnen zien vanwege de stipjes, kunnen ze net zo lang meegaan als reguliere tatoeages. De duurzaamheid van een handpoked tatoeage kan ook afhankelijk zijn van de locatie op het lichaam en de individuele huidkwaliteit.

De Duur van het Zetten van een Handpoked Tatoeage

Het zetten van een handpoked tatoeage vergt meer tijd en geduld in vergelijking met tatoeëren met een machine. Omdat de tatoeëerder de stipjes handmatig plaatst, kan het proces langer duren. Dit betekent echter niet dat elke handpoked tatoeage dagen duurt om te voltooien. De duur van het zetten hangt af van de grootte en complexiteit van het ontwerp. Sommige tatoeages kunnen in één sessie worden voltooid, terwijl andere meerdere sessies vereisen voor het gewenste resultaat.

Verzorging van Handpoked Tatoeages

De verzorging van handpoked tatoeages is vergelijkbaar met die van reguliere tatoeages. Het is belangrijk om de tatoeage schoon te houden en te beschermen tegen wrijving en blootstelling aan de zon. Het gebruik van een milde, niet-irriterende crème kan helpen bij het hydrateren van de huid en het bevorderen van een goede genezing. Het is ook aan te raden om de tatoeage na het genezingsproces te beschermen tegen de zon door het gebruik van zonnebrandcrème.

Waar Kan Ik een Handpoked Tatoeage Laten Zetten?

Handpoked tatoeages worden steeds populairder en veel tattoo-artiesten hebben zich gespecialiseerd in deze techniek. Silas van Gemert van Sak Yant Tattoo te Breda in Nederland is inmiddels de toonaangevende expert op dit gebied. Nieuwsgierig? Plan dan een intake-afspraak in om de mogelijkheden verder te verkennen.

Conclusie

Handpoked tatoeages bieden een unieke en ambachtelijke benadering van tatoeëren. Met hun organische uitstraling en de mogelijkheid om gedetailleerde ontwerpen te maken, zijn handpoked tatoeages een populaire keuze geworden onder liefhebbers van lichaamskunst. Hoewel pijnervaring en genezing individueel kunnen verschillen, is het belangrijk om een professionele handpoked tatoeëerder te raadplegen en de juiste nazorg te volgen om een mooie en duurzame tatoeage te garanderen.

Disclaimer: Dit artikel dient alleen ter informatie en vervangt geen professioneel advies. Raadpleeg altijd een ervaren tatoeëerder voor advies op maat.

<h3 class="blfe-post-header-title-inner"><a >Meer posts</a></h3>