fbpx

Sak Yant Tattoo's

FAQ

Hoe werkt het?

Het ontvangen van een Sak Yant tattoo is een bijzondere ervaring. Een Sak Yant tattoo wordt daarom enkel op afspraak gezet, zodat er voldoende tijd en aandacht voor u is.Voor korte vragen kunt u op woensdagen en donderdagen tussen 13.00 en 18.00 uur de shop binnenlopen en vragen naar Silas. Wanneer u uitgebreid advies wil ontvangen, vragen wij u een afspraak te maken voor een intakegesprek met Silas (tijdsduur max. 20 minuten). Naast het tatoeëren van de bekende Yants kan Silas vanuit zijn jarenlange kennis en ervaring een uniek ontwerp maken op basis van uw persoonlijke wensen en de betekenis die de tatoeage voor u heeft.

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo?

Vanaf 16 jaar mag je een tattoo laten zetten, mits je ouders aanwezig zijn tijdens de afspraak. Vanaf 18 jaar mag je een afspraak maken zonder begeleiding. We bespreken dan uiteraard wel met je of je goed over je keuze hebt nagedacht.Wat kost een Sak Yant?

De prijs van een Sak Yant tattoo is afhankelijk van de wijze van zetten en de grootte van de tattoo. Een traditionele (handpoked) Sak Yant is duurder dan een tattoo met de machine, omdat het proces veel meer tijd in beslag neemt. Silas kan u tijdens een intakegesprek een indicatie geven van de kosten.

Hoe zit het met de hygiëne en veiligheid?

Wij werken volgens de GGD-richtlijnen en met kwalitatief hoogwaardige materialen. We besteden daarnaast uitgebreid aandacht aan uitleg over het tatoeageproces en het adviseren over de nazorg. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen.

Wie is Silas?

Silas van Gemert is geboren in Zeeland en reisde vanaf zijn 17e de hele wereld over. In 1995 opende hij op jonge leeftijd zijn eerste tattoo studio in Klundert. Inmiddels is Silas alweer jaren gevestigd in het hart van Breda met zijn shop Tattoo Breda.
Silas heeft 25 jaar ervaring als tatoeëerder en werkte onder andere in Thailand, New York, Hawaii, Singapore en Brazilië. In de 15 jaar dat hij woonachtig was in Thailand is Silas in de spirituele leer gegaan bij monniken in de Wat Bang Phra tempel, ongeveer 50 km ten westen van Bangkok. Daar heeft hij zich de kunst van het Sak Yant tatoeëren eigen gemaakt en de zegening ontvangen om als Sak Yant meester te mogen tatoeëren.
Silas: “Tijdens mijn reizen heb ik me altijd verdiept in de plaatselijke cultuur en tradities om zo mijn tatoeages nog meer betekenis en kracht te geven. Zo heb ik tijdens mijn reis naar Brazilië sjamanen in de jungle bezocht waar ik me heb verdiept in de wereld van plantmedicijnen. Ik vind het nog steeds heel belangrijk om vanuit een zuivere leefstijl en met pure intenties te tatoeëren. Voor mij betekent dit dat ik geen alcohol of drugs gebruik, niet rook en dat ik aandacht besteed aan een bewuste leefstijl door bijvoorbeeld yoga en meditatie. Deze positieve energie en intenties hoop ik zo over te brengen in de tatoeages die ik zet.

Wat is een Sak Yant tattoo?

Een Sak Yant is een heilige Thaise tatoeage. Het woord Sak betekent tikken en Yant is afgeleid van Yantra, wat heilig geometrisch ontwerp betekent. De tekeningen zijn een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden, spreuken en tovenarij (“kata”) in het Khom, Pali, Khmer en Thai Khom schrift. Deze gebedsspreuken worden in de Westerse wereld ook wel “mantra” genoemd. Een Sak Yant tattoo biedt door de heilige betekenis bescherming en zegeningen aan degene die deze draagt.
Sak Yants werden van oorsprong getatoeëerd door wicha en boeddhistische monniken in Thailand. De tatoeages mogen enkel worden gezet door een Sak Yant meester, die spiritueel in de leer is geweest bij de monniken in Thailand en een zegening heeft ontvangen om Sak Yant te mogen zetten. Naar eeuwenlange traditie mogen Sak Yant alleen door een man (mannelijke energie) worden gezet en niet door een vrouw.

Betekenis Sak Yant

De Yants zijn er in vele vormen en ontwerpen, zoals de unalome, de Lotusbloem, de lijnen of rijen (Gao Yord en Hah Taew), dieren, goden en godinnen en heilige geometrie. Iedere Yant heeft een eigen betekenis en kracht en het begrijpen hiervan versterkt de kracht van de Yant voor de drager. De Sak Yant meester geeft altijd op basis van een kennismaking en de intentie achter de tattoo advies over een passend ontwerp en maakt deze uniek voor de drager.

Traditionele wijze

Sak Yant tatoeages worden traditioneel (handpoked) gezet met een lange bamboe stok met een geslepen punt of met een lange metalen pin. Een handpoked tattoo is zachter voor de huid en veel mensen ervaren het als minder pijnlijk dan bij tatoeëren met een machine. Dit komt doordat het proces langzamer is, waardoor het lichaam meer tijd heeft om de sensaties te verwerken. Ook geneest een handpoked tattoo over het algemeen sneller dan een machinaal gezette tatoeage. Natuurlijk kunnen Sak Yant tattoos ook met de machine worden gezet wanneer dit uw voorkeur heeft.